Tipy na vánoční dárky pro děti

 

Klasické dilema, co k Vánocům?

 
Blíží se svátky, prý čas pohody a klidu, to určitě. Já nevim jak vy, ale jak se blíží Vánoce, dostávám se do zvláštního napětí, tiká mi oko, křečovitý úsměv zakrývá zaťatý zuby a nestíhám ještě víc věcí, než normálně. Máte to stejně? Jestli jo, tak buďte v klidu, na následujících řádcích VAŠI křeč vyřešíme :)
Za ten vnitřní chaos a stres můžou obchodníci, který na nás valí ze všech stran vánoční atmošku a to už od léta. Tenhle rok začali svůj každoroční zátah "až" na konci srpna. Příští rok to vidim na začátek července - půjdeme v kraťasech na koupák, cestou se budeme motat do svítících řetězů a ze všech koutů na nás budou mrkat vánoční skřítci.

  

 

Nemáš v září vše nakoupeno? Tak to jsi v průs..švihu
 
Vánočně vyladěný krámy v nás vyvolávají pocit, že jako jestli ještě v září nemáme nakoupený VŠECHNY vánoční dárky, tak jsme jako ve velkym průs..švihu. Ale tak to samozřejmě není! Jak se správně říká, dárky nejsou o kvantitě, ale o kvalitě. A je to tak, proto je dobrý si nákup rozmyslet. Popřemýšlet, čím uděláte fakticky radost. Jeden správně trefený dárek vydá za 10 dárků mimo mísu.
A protože teď už je říjen, tak už se o Vánocích psát aspoň trochu hodí, že jo. Ať máme čas to pořádně promyslet. A tím, že mám sama doma (né ten pořad na ČT), myslím tím, že i my sami doma máme dvě děti, tak už pár let koníčka v podobě "studuju všechny nabídky, reklamy a zaručený tipy na nejlepší dárek" taky provozuju.
  
   

 

Čínská fórovka nesmí přes práh!

Co vim určitě, že doma nechci žádnou čínskou fórovku, jejíž cena je sice lákavá, ale která se horko těžko dožije Velikonoc. Máte to stejně? Chcete pro svoje děti hračku, která je kvalitní, krásná, dostupná a hlavně vyzkoušená? Tak čtete ty správný řádky :) Nerada prodávám zajíce v pytli, a tak většinu Disney hraček z mýho eshopu bejbís.cz mám vyzkoušenou na našich dětech. Takže vám tady můžu popravdě popsat, co a jak funguje a co koupit, abyste všichni v rodině byli happy.
 
Vánoční dárky pro kluky
 
Srdcovka Blesk Mcqueen
Začneme klukama - ty odjakživa milují auta, to je jasná věc. Jen co zjistí, že si mají s čím hrát (myslím tím ruce!), musí mít v každý jedno auto. Aspoň tak to bylo s našim Matyášem. Do jeho 5-ti let nemám jedinou fotku bez pěstičky drtící v ruce autíčko. No a když už má mít váš bombarďák auto, nemůže to být jen tak ledajaký auto, to chce stylovku.
A co si budeme povídat, král králu byl, je a bude Blesk McQueen. Nějaká generace už na něm vyrostla a rozhodně jich na něm ještě pár dalších vyroste. Komu by se taky nelíbil - krásný naleštěný červený závoďák s "dobrým srdcem" a super jízdníma vlastnostma. Takže pokud na pár hodin denně chcete zabavit děti i manžela, doporučuju tuhle závodní autodráhu McQueen. V ní proti sobě stojí Blesk a jeho trenérka Cruz. U nás doma frčela tak, že Maty visel na tátovi, ať taky pustí aspoň na chvilku hrát jeho kamarády, že jí Ježíšek přinesl jemu.
 

           

Bleskův kámoš Mack a rival Jackson Storm

K Bleskovi neodmyslitelně patří jeho nejvěrnější kámoš Mack. Kamión svítí a vydává zvuky, má otevíracími boky a v nich nasázených 8 velkých (jako dlaň velkých, fakt) a navíc ještě kovových aut. Na střeše má držadlo, takže je zároveň přenosnou super garáží, kterou si kluci snadno vezmou ke kámošům.
Pokud víc fandíte druhý straně, šáhněte po Bleskovo největším rivalovi Jacksonovi Stormovi ve verzi 2v1 - chvilku luxusní auto, chvilku terénní závoďák. Je na dálkové ovládání a je taaak intuitivní, že ho dokáže ovládat i vaše babi, která přišla na kafe.  
 
Příběh hraček - Buzz, Woody a další
"Do nekonečna a ještě dááál.." Kdo to říká? Jasně, v kultovní pohádce Příběh hraček, legendární Buzz Rakeťák. Tenhle je opravdu vymazlenej, velkej, s otevírací helmou, laserem, světlem a ještě dá vašemu malýmu lekci angličtiny zdarma. K Buzzovi můžete přikoupit i správňáckýho šerifa Woodyho, kovbojku Jessie, tyranosaura Rexe a koně Bulíka. Všichni mluví a vzájemně se dají spárovat, takže si spolu krásně anglicky poklábosí.
Z dalších anglicky mluvících superhrdinů milovníky Marvellovek potěší Spiderman a Kapitán Amerika.
 

           

 

Demolice začíná

Demoliční sada, taky výborná věc. Rozumějte, dva odpalovací joysticky, na který nasunete dvě velký auta a stisknutím horního tlačítka je vystřelíte. Vyhrává ten, který prostřelí zábrany, nebo který dojede dál, nebo který nenabourá nebo který nabourá nebo já nevim, fantazii se meze nekladou. U nás si s touhle hračkou hrála celá rodina.
 
Kreativní, hudební a plyšové kousky
Zruční šikulové ocení kufřík nářadí s Mickeym nebo Bleskem, penál Cars nebo malovací sadu se Spidermanem. Začínající muzikanty potěší hudební set s Mickeym a u budoucích bankéřů nešlápnete vedle s povedenou Mickeyho kasou. Kdo si chce zahrát na piráta, tomu pořiďte kostým Jacka Sparowa (i když tohle je o dost hezčí vohoz než měl Jack :)
Batoh se Spidermanem zase využijí všichni malí cestovatelé a rovnou jim na cesty můžete přibalit jednoho z plyšových oblíbenců. V nabídce je vymazlený originální 50cm velký Mickey a dinosaurus Rex (pro holčičky Minnie v růžových nebo červených šatech a koťátko v přepravce).
 
       

 

Vánoční dárky pro holky
 
Velké princezny 
A teď k našim holčičkám. Čím začít, naše Emma už je vo fous větší, ale na těhle hračkách a jim podobných vyrostla a máme je doma pořád. Takže to prostě kvalitka být musí. Absolutně nejhezčí panenky, jaký jsem kdy viděla (a to jako na mou duši, na psí uši) jsou tyhle z limitovaný kolekce Animator Doll. V nabídce je Locika, Ariel, Bella, Jasmína, Popelka, Zvonilka a teď nově svítící a zpívající Ariel. Nádherný holky, fakt velký, vlasy jak opravdový. Naše "domácí" Locika, s vlasama až na zem zvládla roli oblíbenýho plyšáka do postele a přežila i dobu, kdy byla naše Emmička přesvědčená, že bude kadeřnicí. Nevim, jak je to možný, ale ty vlasy má pořád hebký, lesklý a rozčesaný, takže ta u nás doma zůstane asi i pro vnoučata :)
 
Klasické princezny 
Pokud jste milovníci klasických panenek alá Barbie, tak i ty se tady najdou. Anna, Elsa, Locika, Ariel, Bella, Jasmína, Popelka, Růženka, Merida nebo Vaiana. Všechny holky mají svůj kartáč na vlasy, jsou skladem a jsou fakt povedený. A ať vám tu hlavu zamotám ještě trošku víc - Ariel, Lociku a Růženku mám ještě ve verzi od Mattela :)
   

 

Malé princezny
Další topkou jsou tyhle kufříky s malýma princeznama, nechybí jejich kamarádi a šaty na převlečení. Jsou strašně roztomilý. A ještě mají holky princeznovský všechno sbalený v přenosnym boxíku, takže je holčičky rovnou můžou vzít ke kámoškám. Na výběr Ariel, Růženka a Vaiana.
 
Princeznovské šaty
Správné princezně nesmí chybět princeznovský šaty. A tyhle jsou fakticky superkrásný, třpytivý, s živůtkem, nabíranou sukní, se strečovým zadním dílem, v nabídce ve dvou velikostech. Stačí jen vybrat, koho máte doma - Bellu, Lociku nebo Růženku? :)

                    

 

Vymazlené sety
Jestli preferujete koupi celých setů, tak tyhle se fakticky povedly. To je snad poprvé, co jsou všechny Disney princezny nasázený do jednoho balení. A je na výběr 12 klasických princezen a nebo 13 princezniček v dětským věku. Roztomilost sama, fakt.
Z dalších setů je tu Anna s Elsou, koněm a kánoí, zamilovaná Ariel na potápějící se lodi s Erikem nebo Jasmína s Aladinem a jedním miliónem doplňků.
 
Novodobí "Grynpís"
Máte doma jako my záchranáře? Naše děti zachraňují všechno a všude a je jedno, co je to za zvíře a jaká je jeho velikost. Naposledy to byla včela, děti se rozhodly, že jí dají najíst. Dopadlo to tak, že se chudák včela (která by možná bez nabízené pomoci i přežila) utopila v medu. Podobné záchranářské pokusy Vašeho adepta na Nobelovu cenu míru by tahle doktorská sada od Doktorky Plyšákové nebo lékářský kufřík s Mickeym mohly na nějakou dobu vyřešit.  
  

                                     

  

Tak a to je z mých tipů asi vše. Kdybyste se chtěli na cokoliv zeptat, jsem jedno ucho. Prozatím přeji krásný dny a vyberte ten nejlepší vánoční dárek, který vašim dětem rozsvítí oči 💜 Petra, bejbís.cz