5 rizik při výběru hraček pro miminko

 

 

Hračky hrají v dětství nezastupitelnou roli. Je to první kontakt dítěte s okolním světem. Děti se skrze ně seznamují a učí. Pomocí pusy a rukou poznávají tvary, materiály, barvy, ale i vůně a chutě. Už jen proto byste měli svým dětem vždy kupovat hračky kvalitní, bezpečné a vyzkoušené.

 

Na co si dát při výběru hraček pozor?

  1. Každá hračka musí mít certifikaci EN 71 (to je tzv. Evropská norma pro hračky, která přísně hlídá jejich bezpečnost)
  2. Zkontrolujte materiály, ze kterých jsou hračky vyrobeny (nezávadné plasty BPA, bezpečné barvivo, hypoalergenní textilie)
  3. Důležitá je také velikost hračky (vyhněte se těm s malými dílky, které by děti mohly spolknout)
  4. A vemte v úvahu i tvar (dítě ho musí umět udržet v ruce, jinak ho hračka nebude bavit)
  5. Ideální jsou hračky, které jdou snadno umýt, protože, „co si budem“, miminko si do pusy strčí téměř vše

 

  

 

Hračka = důležitá součást dětství 

Kvalitní hračky děti učí, podporují koordinaci jejich pohybů, smyslové vnímání a kreativitu. Velmi oblíbené jsou senzorické hračky, tedy takové, které vydávají zvuky, vibrace, mají zajímavé textury a kontrastní barvy.
Hračky jsou důležité, rozvíjejí dětskou fantazii (děti si vymýšlejí příběhy, přiřazují si role, vytvářejí nové světy) a pomáhají jim vyjadřovat emoce (plyšáci jsou často nejoblíbenější terapeuti). 

 

U našich dětí vyhrávaly hračky jednoduché s jasnými tvary a barvami.
Na www.bejbis.cz najdete úžasné hračky - dřevěné, silikonové  i rozvojové. Jak rostly, vyhrávaly hračky zvukové, rachtající, nepřeslechnutelné, prostě takové, se kterými byla zábava. No a pak je plynule vystřídaly Disneyovky :)

 

Hračky zkrátka jsou, a vždycky budou, nedílnou součástí dětství a mají extrémní vliv na dětský vývoj. Vždyť i vy sami si určitě vzpomenete na alespoň jednu oblíbenou a nezapomenutelnou hračku z dětství, no ne? :)